Sedat


İLGİLİSİNE TAVSİYELER


Hacı Osman Deresi'nin yatağını çalılar kaplamıştı. DSİ tarafından yarısı temizlendi, diğer yarısı kaldı. İcadiye'den alt tarafı DERE YATAĞI ORMANI adıyla ziyarete açılmalı.

DSİ tarafından Yeşilköy ve Çaylı'yı birbirine bağlayacak Deliçay Köprüsü “İhalesi Yapılıp Kendi Yapılmayan Köprü” olarak Dörtyol’un tarihine not edilmeli. 

Yine Yeşilköy ve Çaylı'yı birbirine bağlayan “Şehitler Köprüsü” standart hale getirilmeyecek ise, adının TEK ARAÇLIK İNATÇI KEÇİ KÖPRÜSÜ şeklinde değişmesi gerekli.

Çökekte her yıl tekrarlanan “Heyelan Bölgesi” korunaklı hale getirilmeyecek ise, bu alanda bilim adamlarının heyelan oluşumunu incelemeleri için bir araştırma merkezi yapılmalı. 

Sözleşmeli korucular yaylalarda kolluk görevi yapmayacaklar ise, Karakese’de müstakil bir alana “KORUCU KAHVESİ” açılarak, lokal çatısı altında bir arada olmaları sağlanmalı. 

Dörtyol’un en prestijli okullarından Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde Müdüre ihtiyaç yok ise 8 yıldır neden bir müdür görev yaptı. Süleyman Demirel Anadolu Lisesi MÜDÜRSÜZ PROJE OKULU ilan edilmeli.

Toplu Konut İdaresine Numuneevler Mahallesi'ne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapılacağı söylenip yer alındı ise, İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis edildiği anda TOKİ KANDIRMA OKULU diye tabela asılmalı. 

“Dörtyol Ağır Ceza Mahkemesi kuruldu” açıklaması yapanlar, Adalet binası yeri için arsa tahsisi yapmamış ise, VİCDANLARIN AĞIR CEZASINDA yargılanmalı.

Dörtyol sahilinde Dalga Kıran yapılmadan düzenleme yapılır ise, sahil LODOS İZLEME alanı olarak ilan edilmeli. 

Dörtyol yağmur suyu deşarj hatları yapılmaz ise, vatandaşlara kış ayları gelmeden ücretsiz TEKNE dağıtımı yapılmalı.

Çaylı Caddesinin yönü tekrar değişecek ise, DÖRTYOLLULAR İLK HEDEFİNİZ AMANOSLARDIR yazılmalı. 

D-817 karayolunda mucur asfalt çalışması devam edecek ise, BOZUK SATIH levhası daha görünür hale getirilmeli.

Geçilmez Kanyonunun ziyaretçilere kapatılmaması isteniyor ise, adı GEÇİLİR KANYONU olarak değişmeli. 

Sedat İSKENDEROĞLU 

16 Ağustos 2024 - Dörtyol