PROF.DR.SÜLEYMAN


EĞİTİM NEDİR?

- Eğitim; bilgiyi, görgüyü artırmak, kendini, hayatı tanıma, talim ve terbiye etmektir. Bu günü dünden farketmeyen çabadan eğitim olmaz! - Eğitim; doğuştan gelen yetenekleri çevreyle anlamlı değerlere dönüştürmektir. Cevheri çıkaramayan uğraştan eğitim olmaz!


- Öğrenci; bilgiyi, görgüyü dileyen, talep edendir. İlime talip olmayandan, talebe olmaz!

- Öğrenci; atomu, evreni araştıran, soruşturan, merak edendir. Merak duygusunu kaybedenden talebe olmaz!

- Öğrenci; vaktini, enerjisini iyi ve iyiyle değerlendirendir. Vaktini, enerjisini heba edenden talebe olmaz!

- Öğretmen; bir kandil, bir ısı ve ışık kaynağıdır, kendisi erirken, etrafa ışık saçar. Kendini aydınlatamayandan eğitimci, muallim olmaz!

- Öğretmen; öğrencisinin yurdudur, kurdudur. Öğrenciyi tanımayan, ahvalinden anlamayan, derdine deva, sadrına şifa olamayandan muallim olmaz!

- Öğretmen; meslektaşının rehberidir, önderidir, pişdarıdır. Meslektaşını çekemeyen, rehberlik yapamayandan muallim olmaz!

- Öğretmen; fedakârdır, cefakardır, gönül eridir. Öğrencileri için ne büyük bir idol olduğunu bilir. Hizmet için bir elin bala, diğer elin yağa ulaşmasını bekleyenden muallim olmaz!

- Öğretmen; öğrencisini tıpkı anne baba gibi sever. Hiçbir karşılık beklemez. Onların en büyük ücreti yavrularının hayata hazır olmasıdır. Vicdanı sukût eylemişten muallim olmaz!

- Öğretmen; öksüz ve yetim yavrulara beşik gibidir. Şefkatli sinedir. Tahassungâhtır. Sığınılacak liman olmayandan muallim olmaz!

- Öğretmen; yol göstericidir, iyilik, güzellik, ahlâk nişanesi, doğruluk, dürüstlük abidesidir. Kendi fikrini, zikrini, ideolojisini dayatandan muallim olmaz!

- Müdür; eğitim lideridir, okulun, eğitimin direğidir. Öğretmeni öğretmenden, öğrenciyi öğrenciden ayırandan, gayırandan müdür olmaz!

- Müdür; engin tecrübeli, deneyimli, özverili bir eğitimidir. Makamını, mevkini bilgisi, görgüsü ve tecrübesiyle değil, siyasetle, sendikayla koruma gayretinde olandan müdür olmaz!

- Müdür; düzenin, disiplinin adresidir. Düzen ve disiplin için öğretmeni öğretmene, öğrenciyi öğrenciye kırdırandan, vurdurandan müdür olmaz!

- Sendika; eğitimin ikbalini, pragramı, yatırımları düşünür. Eğitimin geleceğinden bigane olan teşekkülden sendika olmaz!

- Sendika; eğitimcinin yetkililere karşı özlük haklarını, hukukunu koruyandır. Öğretmenini pazarlık göstergesi haline getiren, taraftarını makam ve mevki kapmaca oyununa alet eden, sarılaşan anlayıştan sendika olmaz!

- Sendika; eğitim menfaatini her meselenin üstünde tutar. Gücünü eğitimciden alır. Siyasete sırt dayayan, adres olandan sendika olmaz!