YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATININ YILDIZLARI VE DEPREMDE TEK YÜREK OLAN İHRACATÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATININ YILDIZLARI VE DEPREMDE TEK YÜREK OLAN İHRACATÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türkiye’nin 2022 yılındaki 2,95 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihracatına 1,37 milyar dolar değer ile yüzde 46 oranında destek veren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, geçen yıl en fazla ihracat gerçekleştiren...

Türkiye’nin 2022 yılındaki 2,95 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihracatına 1,37 milyar dolar değer ile yüzde 46 oranında destek veren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, geçen yıl en fazla ihracat gerçekleştiren 30 üyesini ödüllendirdi. Asrın felaketinde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da yaraların sarılması için başlatılan Depremde Tek Yürek Kampanyası’na konteyner bağışı yapan 66 üyeye teşekkür plaketleri takdim edildi. 
Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) hizmet binasındaki Mersin Salonu’nda Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Gürüz’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2022 Yılı Yaş Meyve Sebze İhracatının Yıldızları Ödül Töreni ile ve Depremde Tek Yürek Kampanyası Plaket Takdimi Organizasyonu’na Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan,  Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, ilgili kamu kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda ihracatçı katıldı. 

“180’i üyelerimizin bağışlarıyla alınan, toplam 460 konteyneri afet bölgesine ulaştırdık”
Törenin açılışında 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinde Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin Hatay’da yaptığı çalışmaların özetlendiği kısa film gösterimi duygu dolu anlar yaşattı. Açılışta konuşan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Gürüz, depremde hayatını kaybeden insanlara rahmet dilerken, asrın felaketinde çok büyük yıkımların yaşandığı Hatay’da depremin yaralarını sarmak için seferber olduklarını belirtti.  Başkan Ferhat Gürüz, başlattıkları kampanyada afet bölgesine toplam 460 adet yaşam konteyneri ulaştırdıklarını, 180 adet konteyneri üyelerin bağışlarıyla satın alıp ihtiyaç sahiplerine verdiklerini söyledi. 

“Antakya, Samandağ ve Kırıkhan’daki kardeşlerimiz için seferber olduk”
Birlik olarak Hatay’ın Antakya, Defne, Samandağ ve Kırıkhan ilçelerinde depremzede üyelere yardım için seferber olduklarını vurgulayan Başkan Ferhat Gürüz, “Afetzede kardeşlerimizin acil ihtiyaçlarının yanı sıra barınma sorununa acil çözüm bulmak amacıyla başlattığımız yaşam konteyneri bağış kampanyasında üyelerimiz büyük duyarlılık gösterdi. Bağışlarla tedarik ettiğimiz 180 konteyneri kırsalda yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması noktasında titizlikle çalıştığımızı gören ve konteynerlerin tefrişatında bize destek olan Türkiye İhracatçılar Meclisimiz 180 adet, Zorlu Holding iştiraklerinden Vestel ise 100 konteyner bağışında bulundu. Bunları da yine kırsal bölgelerde yaşama tutunmaya çalışan üretici ailelere teslim ettik. Kampanyamızda toplamda 460 adet konteyneri afet bölgesine ulaştırdık. Depremin ilk gününden itibaren düzenli şekilde afet bölgesine meyve ve sebze sevkiyatı yapan, depremzedelerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere yardım faaliyetlerini sürdüren ve konteyner kampanyasına destek veren üyelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

“Yaş meyve sebze ihracatının yarısı, narenciye ihracatının yüzde 70’i Akdeniz’den”
Başkan Ferhat Gürüz, afet sonrası Kırıkhan’da koordinatör vali olarak görev yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kavak ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Altun’un yardım kampanyasının hedefine ulaşması için büyük destekleri olduğunu dile getirip, kendilerine teşekkür etti.
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatında lider olduğunu vurgulayan Başkan Ferhat Gürüz, “2022 yılında 3 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihracatının yaklaşık yüzde 50'sini, yine Türkiye narenciye ihracatının yüzde 74'ünü AKİB olarak biz gerçekleştirdik. Sektörümüzün önemini sürekli dile getiriyoruz. Net döviz girdisi, vasıfsız işçilere yarattığımız iş alanları, çiftçimizin alın teriyle ürettiği ürünlerin yurt dışında değerlendirilmesi ve bunun gibi birçok katkıyı ülke ekonomimize sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu. 

Vali Pehlivan, hayırsever ihracatçıları ve ihracatın yıldızlarını tebrik etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise konuşmasında, afet bölgesinde depremin açtığı yaraların sarılması, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması, üretim ve ihracatın devamlılığı için Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin çok anlamlı çalışmalar yaptığını dile getirdi. Yaş meyve sebze ihracatının şampiyonları ve hayırsever ihracatçıları tebrik eden Vali Pehlivan, pandemi, savaşlar, deprem felaketi ve küresel ekonomide negatif gelişmelere rağmen Türkiye’nin ihracatının büyümeye devam ettiğini dile getirdi. Vali Pehlivan, özetle şunları söyledi: “Ülkemiz ihracatının geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 13 civarında bir artışla 254 milyar dolar seviyesine ulaşması, bu yıl yine bu kadar sıkıntıya rağmen rakamların aşağıya düşmemesi, Mersin ili olarak ihracatımızın 4 milyar dolardan 6 milyar dolar seviyelerine çıkması, kıymetli iş insanlarımızın ortaya koyduğu gayret, devletimizin ve ilgili bakanlıklarımızın sunduğu teşvikler, bir bütün olarak ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlamıştır. Üretmeye, ihracatçılarımızın desteğiyle ihracatımızı artırmaya devam edeceğiz."
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu’nda Akdenizli ihracatçıların temsilcisi olan Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak da konuşmasında yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yücelterek Hataylı hemşehrilerinin yardımına koşan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği üyelerine teşekkür etti. Kavak, yardım kampanyasında büyük duyarlılık gösteren TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve TİM Yönetim Kurulu üyelerine şükranlarını sundu. 

66 hayırsever üye ile en fazla ihracat gerçekleştiren 30 firma ödüllendirildi 
Konuşmaların ardından Depremde Tek Yürek Kampanyası’na destek veren 66 ihracatçı firmanın temsilcisine teşekkür plaketleri takdim edildi. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kavak, Başkan Ferhat Gürüz, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuzhan Altun ve Mustafa Karagöz, hayırsever ihracatçılara plaketlerini verdi.
Bu törenden sonra, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin 2022 yılındaki 1,37 milyar dolar ihracatına en büyük desteği veren 30 üye firmaya ödülleri verildi. 2022 yılı yaş meyve sebze ihracatının yıldızları, ödüllerini Vali Pehlivan, Ali Kavak, Ferhat Gürüz’ün elinden aldı. Tek Asya Tarım A.Ş.’nin en fazla ihracat gerçekleştirdiği liste sırasıyla şu firmalardan oluştu: Menas Mersin Zirai Ürünler, Özler Tarım, Beş Yıldız Sebze Meyve, Aksun Tarımsal Ürünler, Aktur Taşımacılık Sanayi, Biberciler İç Dış Ticaret, Eren Tarım, İlsa Dış Ticaret, Celiller Tarım, Göçmez Tarım, Sin Gıda, Sarıkaya Narenciye Paketleme, Elite Naturel Organik Gıda, Soylu Gıda, Unat Tarım, Polat Sebze, Meyve ve Narenciye Sanayi, Ak-Oruç Gıda, Er Mey Tarımsal Ürünler, Cancumhur Tarım, Karagözler Gıda, Solmaz Agro, Boyrazoğlu Tarım, Sen Yaş Sebze Meyve, Oğuz İçecek Gıda Sanayi, Sas Ziraat, Nova, Mey Tarım, Altun Gıda ve Saray İnşaat.



İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİK GURUR GÜNÜ

BELEN KAYMAKAMLIĞI, EATWISE PROJESİYLE SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME İÇİN BÜKREŞ’TEYDİ!

İSTE’DE YENİ NESİL TEKNİKERLER YETİŞİYOR!

İSTE REKTÖRÜ DURUEL’DEN, DÖRTYOL MESLEK YÜKSEKOKULUNA ZİYARET

İSTE DENİZCİLİK ÖĞRENCİLERİNDEN REKTÖR DURUEL’E HAYIRLI OLSUN TÖRENİ

EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ RECEP ATAKAŞ PAYAS’A 24 DERSLİKLİ OKUL YAPTIRIYOR

EĞİTİMCİLERİMİZ AB PROJESİ KAPSAMINDA VİYANA’YA GİTTİLER

MKÜ’DE “AKLIMA BİR FİKİR GELDİ” SERGİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

REKTÖR DEPCİ, “COST” AKSİYONU ÜYESİ OLDU

YILDIRIM KARA: İSKENDERUN SAHİL ŞERİDİNDE SU BASKINLARI DEVAM EDİYOR

YILDIRIM KARA: AKP DOĞAL AFETLERDE YANDAŞ VAKIFLARA PARA AKITACAK

NECMETTİN ÇALIŞKAN “İSRAİL SINIRIMIZA DAYANDI!”

KIYMACI; "FAİZ VE DÖVİZ KURU POLİTİKALARI EKONOMİYİ BOĞUYOR: ANAHTAR PARTİ’DEN UYARILAR"

ÇALIŞKAN: “İYİLİĞİN ULAŞTIĞI HER YERDE UMUT YEŞERİYOR”

AK PARTİ AİLESİ BAYRAMDA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN AÇICI’DAN, KURBAN BAYRAMI MESAJI

YILDIRIM KARA: HATAY’DA 114 TANE KİRLETİCİ TESİS ÇED’SİZ ÇALIŞIYOR, HATAY’I ÖLÜME MAHKUM EDİYOR

ÇALIŞKAN: “MECLİS, MİLLETİN DERDİ İÇİN ÇALIŞMALI!”

KIYMACI: LOZAN’A DİL UZATANLARA KARŞI MİLLETİN TAPUSUNU SANDIKLA KORUYACAĞIZ!

YILDIRIM KARA: MÜLKİ İDARE AMİRLERİNİN TSK’DAN YARDIM İSTEYİP İSTEMEDİĞİ AÇIKLANMALIDIR

HATAY ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI YÖNETİM KURULU ÜYESİ HAMDİ TANJU KATİPOĞLU DON ZARARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

DÖRTYOL ZİRAAT ODASI BAŞKANI COŞKUN “SOĞUK ZARARI” HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

HBB KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLİYOR

YAŞ MEYVE SEBZEDE TEMMUZ AYI İHRACATI 206 MİLYON DOLARI AŞTI

VALİ MASATLI ARSUZ’DA LİMON HASADINA KATILDI

TARIM SEKTÖR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EKİM MEVSİMİNDE HBB’DEN ÜRETİCİLERE GÜBRE DESTEĞİ

SAMANDAĞ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ’NDEN ÇİFTÇİLERE FİDE VE GÜBRE DESTEĞİ

BAŞKAN KILIÇER: İHRACATIMIZI ARTIRMAK İÇİN YENİ PAZARLARA YOĞUNLAŞIYORUZ

KOOPERATİFLEŞME NARENCİYE ÜRETİCİSİNİN KURTULUŞU OLACAKTIR

REFLÜ MÜ YOKSA KALP KRİZİ Mİ?

PALMİYE HASTANESİ'NDEN AÇIKLAMA

BELEN DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ UZM. DR. MURAT GÜLER GÖZ DOLDURUYOR

DMD KAS HASTASI FIRAT ŞEKERE MORAL ZİYARETİ

GRİPTEN KORUNMAK İÇİN ALINABİLECEK ÖNLEMLER

AORT DAMARI YIRTILAN 86 YAŞINDAKİ HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

KALP RİTİM BOZUKLUĞU NEDEN KAYNAKLANIYOR?

9,5 AYLIK BEBEK AMELİYATLA YAŞAMA TUTUNDU

ERKEN TANIDA ENDOSKOPİ VE KOLONOSKOPİ HAYATİ ÖNEME SAHİP

ATIL DURUMDAKİ DÖRTYOL NURSAN HASTANE İNŞAATININ YENİ SAHİBİ BELLİ OLDU

SANAL İSTİHDAM FUARI DÜZENLENECEK

İSTE BÖLÜM BAŞKANI PROF. DR. ABDULLAH SAKALLI UYARDI! “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ACİL EYLEM PLANLARI GEREKTİRİYOR”

İSTE İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN PROJE SUNUMU

TOBB ETÜ TIP FAKÜLTESİ, ALMAN KALİTE MÜHRÜNÜ ALDI

TÜRK HAVA YOLLARI İSTE’DEYDİ

DENEYAP TÜRKİYE TASARIM VE ÜRETİM PROJESİ ŞENLİĞİ COŞKUYLA TAMAMLANDI

TOSYALI HOLDİNG, ERZİN LİMAN PROJESİ İÇİN ÇED BAŞVURUSUNU YAPTI

BÜRO ALANI ÖĞRENCİLERİ DÖRTYOL TİCARET VE SANAYİ ODASINA EĞİTİM GEZİSİ DÜZENLEDİ

İSTE ÖĞRETİM ÜYESİ KAZIM KADİR DİNDAR HAYATINI KAYBETTİ

RATEM, MKÜ’DE ‘KORSANLA MÜCADELE’ İÇİN PANEL DÜZENLEDİ

DÖRTYOL KAYMAKAMI MEHMET KEKLİK; "BİR MİLLETİN İRADESİ, GECENİN KARANLIĞINI SABAHIN AYDINLIĞINA ÇEVİRDİ”

ANAHTAR PARTİ HATAY İL BAŞKANI NAZMİ KIYMACI; “SİZİN HİSSENİZE TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN, BİZİM HİSSEMİZE TABUTA SIĞMAYAN KAHRAMANLAR DÜŞTÜ”

ZAFER PARTİSİ DÖRTYOL İLÇE BAŞKANI AV OĞUZ EMRE GÖKAL "BİZE TASALANMAYIN DEMİŞLER; HİÇ TASALANMIYORUZ.

HBB, SURİYE’DEKİ YANGINDA ÖNEMLİ ROL OYNADI

İTFAİYE’DEN, YARALILARA ACİL YARDIM

YERİNDE ÇÖZÜM ENGEL TANIMIYOR

OYAK ÇİMENTO, CAPİTAL 500 VE ISO 500’DE SEKTÖR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

HBB’DEN HATAY SAHİLLERİNE DEV TESİS

BAŞKAN ÖNTÜRK’TEN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

DESTEK EĞİTİM MERKEZİNİN YAZ KURSLARI BAŞLADI

HBB’DEN 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

HAMZA ÇANKIR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

DÖRTYOL KAYMAKAMI MEHMET KEKLİK DÜZENLENEN KARŞILAMA TÖRENİ İLE GÖREVİNE BAŞLADI

EZMİRA KEBAP, LAHMACUN VE PİDE SALONU HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN ADAYI HAMZA ÇANKIR’DAN SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI YUSUF ÇİÇEK’E ZİYARET

YAZ ÇOCUKLARLA GÜZEL

Dörtyol Esnaf Odası Başkan Adayı Çankır’dan TAMMFOR Abiye’ye Ziyaret

ALTINÖZÜ YENİŞEHİR’İN SU İLETİMİ GÜÇLENDİRİLDİ

HAMZA ÇANKIR’DAN ASLAN BEBE GİYİM’E ANLAMLI ZİYARET

ÇALIŞKAN: "VATANDAŞ HAYATTA KALMA PLANI YAPIYOR"

DÖRTYOL ZİRAAT ODASINDA ‘AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ TUZAKLARI’ DAĞITIMINA BAŞLANDI

ALEVLERLE MÜCADELE EDEN KAHRAMANLARIN YANINDAYIZ!

HBB’DEN SİNEK VE HAŞEREYE GEÇİT YOK

HBB, İSKENDERUN’DA YENİ MESİRE ALANINI HAYATA GEÇİRİYOR

HBB EKİPLERİNDEN İLK MÜDAHALE

HBB’NİN YAZ SENİNLE GÜZEL ATÖLYELERİ BAŞLADI

TAZİYE VE ADAKEVİ’NDE ÇALIŞMALAR İLERLİYOR

HBB’DEN HAYDARLAR’A 100 TONLUK YENİ DEPO

DÖRTYOL ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKAN ADAYI ÇANKIR, KEBAP SANATININ 40 YILLIK USTA İSMİ AZİZ ESEN’İ ZİYARET ETTİ

DÖRTYOL ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKAN ADAYI HAMZA ÇANKIR; “KADINLARIMIZIN GÜCÜYLE, ESNAFIMIZA GÜÇ KATIYORUZ”

Yükleniyor