Tarih: 17.04.2024 09:23

YAĞIŞLAR GİDEREK AZALACAK

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlilerimden Doç. Dr. Abdullah Sakallı Doğu Akdeniz Bölgesinde yağışların her geçen gün daha da azalacağına dikkat çekti ve yurttaşlarında suyu doğru yöntemlerle kullanması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda İskenderun Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini de yürüten Doç. Dr. Abdullah Sakallı Küresel ısınmanın bugün ve yarınlar için dünya ve ülkemiz özellikle de Doğu Akdeniz Bölgesi için getirebileceği olumsuz sonuçlara dikkat çekti.

Aralarında ilimiz Hatay’ın da olduğu Doğu Akdeniz Bölgesinin küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarından en çok zarar görecek yerler arasında olduğunu aktaran Doç. Dr. Sakallı, yağışların her geçen yıl bir önceki yıldan daha da azalacağının altını çizdi.

Birçok AB ülkesinde yağışın Türkiye’ye göre daha bol olduğunu hatırlatan Sakallı, “Buna rağmen o ülkelerde hemen her evin her apartmanın bahçesinde yağmur suyunu toplayan bir sistem var. Bu sistem sayesinde orada yaşayanlar kullanım sularını bu depolardan elde ediyorlar. Bu sistem bizde de yeni bir karar ile uygulanması zorunlu kılındı. Ancak bir an önce denetlenerek sistemin oturtulması gerekiyor” dedi.

Yağışların her geçen yıl biraz daha azalacağını tekrarlayan Sakallı, yurttaşlarında kullanım suyunu daha doğru yöntemlerle tüketmesinin önemli olduğunu söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —