VALİ MASATLI ARSUZ’DA LİMON HASADINA KATILDI

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın girişimleri ile asırların felâketi 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen narenciye üreticileri için başlatılan “Beni Hafife Alma Projesi” kapsamında, 13 Şubat 2024 Salı günü Valinin de katılımı

TARIM 15.02.2024 09:14:00 0
VALİ MASATLI ARSUZ’DA LİMON HASADINA KATILDI

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın girişimleri ile asırların felâketi 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen narenciye üreticileri için başlatılan “Beni Hafife Alma Projesi” kapsamında, 13 Şubat 2024 Salı günü Valinin de katılımıyla 150 ton limon dalından toplanarak üreticilere destek sağlandı.
Proje kapsamında  Arsuz ilçemizdeki limon hasadına katılarak üreticilerimize destek veren Valimiz, yaptığı açıklamada, depremlere rağmen kentte limon üretiminin devam ettiğini ve bu yıl da rekoltenin yüksek olduğunu anlattı.
İlimiz genelinde yaklaşık 52 bin dekarda limon üretiminin yapıldığını belirten Valimiz, sözlerine şöyle devam etti: “Bunun 40 bin dekarı da Arsuz’da, inşallah bu yıl 200 bin ton civarı rekolte bekliyoruz. Bu sene narenciye rekoltemiz çok yüksek olduğu için yer yer kısmî pazar sorunları da olabiliyor. Bizler buraya geldiğimizde, özellikle Türkiye Perakendeciler Federasyonunu ve ulusal market temsilcilerini ilimize davet ettik. Sağ olsun onlar da geldi, burada bir saha taraması ve pazarla ilgili gerekli araştırmaları yaptık. Bugün de Arsuz ilçemizdeki limonlarımızı satın alıyorlar. Buradan ürünleri satın alan ulusal market temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum.”
İlimiz genelinde üretimi gerçekleştirilen Narenciye tarımının, sadece bir tarım faaliyeti olarak algılanmaması gerektiğini; aynı zamanda, geçmişten bugüne tarıma dayalı görkemli miraslarımızdan da biri olduğunu vurgulayan Valimiz, İlimizdeki narenciye üretimi, sadece ilimiz ve bölgemiz ekonomisine katkıda bulunmakla kalmayıp, aynı zamanda yerel kültürümüz ve kimliğimizin de bir parçası hükmünde olduğunu belirtti. Valimiz, “Narenciye adını verdiğimiz bu meyveler, aynı zamanda, yöresel lezzetlerimizin  temel taşları ve Hatay mutfağımızın vazgeçilmez malzemelerindendir ve sahip olduğumuz toprakların her bakımdan gücünü ve zenginliğini vurgulayan önemli bir simgedir.” dedi.
Tüm Hataylı çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar dileyerek proje kapsamında daha çok çiftçimize ulaşacaklarını kaydeden Valimiz, üreticilerimizle birlikte limon hasadına katıldı.

TARIM 15.02.2024 09:14:00 0

DÖRTYOL DEVLET HASTANESİNDE BAŞARILI BİR AMELİYAT DAHA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

KRİTİK SU SEVİYESİ SONRASI ALTERNATİF SU KAYNAKLARI DEVREYE ALINDI

HBB’DEN GİRNE MAHALLESİ’NDE YOL ÇALIŞMASI

HBB’DEN HALK SAĞLIĞINA YÖNELİK ÖRNEK UYGULAMA

YERİNDE ÇÖZÜM BİRİMİ HER ZAMAN VATANDAŞIN YANINDA

BAŞKAN SAMİ ÜSTÜN ARSUZ' UN ÖNEMLİ SORUNUNA ÇÖZÜM SAĞLADI

DÖRTYOL DEVLET HASTANESİ'NDE BEBEK DOSTU HASTANE KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YILDIRIM KARA: FİLTRE KAĞIDI İLAVE VERGİ KAPSAMI DIŞINA ÇIKARTILMALIDIR

DÖRTYOL PORTAKAL ÇİÇEĞİ ANAOKULU'NUN MİNİK ÖĞRENCİLERİ ERZİN GÖKDERE YEŞİLKENT ZEYTİNYAĞI FABRİKASININ MİSAFİRİ OLDULAR

DÖRTYOL EMNİYETİNDEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARA ANLAMLI ETKİNLİK

DÖRTYOL SOSYAL HİZMET MERKEZİ’NDEN ANLAMLI FARKINDALIK ÇALIŞMASI

DÖRTYOL KAYMAKAMI MEHMET KEKLİK BAŞKANLIĞINDA ASAYİŞ TOPLANTISI

CİMER BAŞVURULARI ÜZERİNE O SİTELER KAPATILDI

DGC’DEN ERZİN İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ HASAN GÜN’E ZİYARET

HBB'DEN ZEYTİNYAĞI FABRİKALARINA DENETİM

  • Pazartesi 27.2 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Salı 26.4 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.9 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7