OYAK VE STEAG POWER GMBH ARASINDA İMZALAR ATILDI

OYAK, İSKEN ENERJİ’NİN YÜZDE 100’ÜNE SAHİP OLDU

TEKNOLOJİ 9.10.2025 13:56:00 0
OYAK VE STEAG POWER GMBH ARASINDA İMZALAR ATILDI

Almanya merkezli Steag Power GmbH’nin yüzde 51 hissesini satın alan OYAK, Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 3’ünü tek başına gerçekleştiren İSKEN’de tam kontrol sahibi oldu. 

Enerji güvenliğini yalnızca bir yatırım alanı olarak değil Türkiye’nin geleceğiyle ilgili üstlenilmiş bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, “İSKEN Türkiye’nin elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 3’ünü tek başına karşılayarak ülkemizin enerji arz güvenliğinde kritik bir rol üstleniyor. Bu önemli tesisi millileştirerek ülkemize kazandırmamız, enerji konusundaki vizyonumuzun yansımasıdır” dedi.

 

 

Yirmi yılı aşkın süredir süregelen başarılı iş birliğinin ardından Steag Power GmbH ile ortaklığın tamamlanmasına ilişkin OYAK’tan yapılan açıklamada, iki kurum arasındaki uzun soluklu ortaklığın enerji sektörüne önemli katkılar sağladığı vurgulandı. Açıklamada, “Steag ile yürüttüğümüz ortaklık süresince enerji alanında önemli bilgi birikimi ve tecrübe paylaşımında bulunduk. Steag’ın profesyonel yaklaşımı ve iş birliğine dayalı tutumu, ortak başarımızın temel unsurları olmuştur. Bu vesileyle, Steag Power GmbH yönetimine ve tüm çalışanlarına teşekkür eder, gelecekteki çalışmalarında başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Almanya merkezli Steag Power GmbH’nin yüzde 51 hissesini satın alan OYAK, İSKEN-Sugözü Enerji Santrali’nde tam kontrol sahibi oldu. 2025 yılının temmuz ayında varılan mutabakatın ardından resmi imzalar, OYAK Enerji Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yılmaz ve İSKEN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Doğan’ın katılımıyla Madrid’de düzenlenen törende atıldı. Steag Power GmbH’nin yüzde 51 hissesini devretmesinin ardından İSKEN’in yanı sıra liman ve elleçleme faaliyetlerini yürüten şirket de tamamen OYAK’ın kontrolüne geçti.

 

 

Enerji güvenliğini yalnızca bir yatırım alanı olarak değil Türkiye’nin geleceğine karşı üstlenilmiş bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, “Steag Power GmbH’nin yüzde 51 hissesini satın alarak İSKEN Enerji’de tam kontrolü sağlamamız bu konuya bakışımızın somut yansımasıdır. Türkiye’nin elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 3’ünü tek başına gerçekleştiren tesis, ülkemizin enerji arz güvenliğinde kritik bir rol üstleniyor. Bu stratejik adım, yalnızca bugünün değil, yarının enerjisini de güvence altına alma kararlılığımızın güçlü bir göstergesi” dedi.

 

 

OYAK’ın enerji yatırımlarının Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle doğrudan örtüştüğünü vurgulayan Yalçıntaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Enerji, ekonomik bağımsızlığın ve sanayinin sürdürülebilirliğinin temel unsuru. Biz bu alanda sadece üretim kapasitemizi artırmayı değil, aynı zamanda çevresel ve teknolojik dönüşümü destekleyen, uzun vadeli bir değer zinciri oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin artan enerji talebine güvenilir, verimli ve çevreye duyarlı çözümlerle cevap vermeyi önceliklendiriyoruz.”

 

Resimaltı: Madrid’de düzenlenen imza törenine OYAK Enerji Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yılmaz ve İSKEN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Doğan ile Steag Power GmbH Denetim Kurulu Başkanı Philip Wack ve Steag Power GmbH Hukuk Müşaviri Dr. Niels – Jacob Küttner katıldı. 

 

KUTU

 

Türkiye’nin Akdeniz sahilindeki enerji üssü

 

İskenderun Dörtyol sahilinde 1360 MW kurulu güç ile faaliyetlerini sürdüren İSKEN Enerji, yıllık 9 milyar kilovatsaat ortalama üretimi ile Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin yüzde 3’ünü tek başına gerçekleştiriyor. 

 

İSKEN Enerji’nin santral sahasında ayrıca 27 MW gücünde güneş enerji santrali bulunuyor. Alt yüklenicilerle birlikte bin kişinin istihdam edildiği İSKEN Enerji, hem bölgenin hem de Türkiye’nin ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

TEKNOLOJİ 9.10.2025 13:56:00 0

YENİDEN REFAH’TAN SAADET’E NEZAKET ZİYARETİ

BAŞKAN ÜSTÜN'DEN ESTETİK BİR HAMLE DAHA: KARAAĞAÇ SAHİL YÜRÜYÜŞ YOLU

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NDE HBB’DEN İKİNCİ BAHAR

UKOME, MART AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DÖRTYOL BOTAŞ YENİDEN MÜDÜRLÜK OLDU

HBB’NİN YAĞMURLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

DÖRTYOL İLÇE BAŞKANI YUSUF ÇİÇEK: PLANSIZ ÇALIŞMALAR VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR

MMK METALURJİ’DE SÖZLEŞME SEVİNCİ

DÖRTYOL YÜKSELİŞ KOLEJİ DÖRTYOL KAYMAKAMI MEHMET KEKLİK’İ ZİYARET ETTİ

DÖRTYOL’DA ANLAMLI DOĞUM GÜNÜ ZİYARETİ

ÇOCUK VE GENÇLERİN KORUNMASINA YÖNELİK OKUL ÇEVRELERİ DENETİM UYGULAMASI

HBB İLE HATAY HER YIL AYNI SOFRADA BULUŞUYOR

HBB’NİN HASSA ARITMA TESİSİ PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

OYAK ÇİMENTO’YA KÜRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ONAYI

DÖRTYOL ESNAF ODASI, SEÇİMLERİ 1. KURUL TOPLANTISI BAŞKAN ADAYLARININ KATILIMI İLE YAPILDI

  • Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17