Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk, il genelinde sürdürülen yeniden ihya ve inşa çalışmalarının muhtarların taleplerine cevap verecek şekilde ilerlemesi amacıyla istişare toplantılarına devam ediyor.
Kırıkhan Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Kırıkhan Belediye Başkanı Ömer Erdal Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Denizoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Toklucu ve çok sayıda STK temsilcisiyle muhtarlar katıldı.
Başkan Öntürk, Nisan ayından bu yana Büyükşehir’in Kırıkhan’da yaptığı çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili bilgileri muhtarlarla paylaştı.
ÖNÜMÜZDEKİ 50 YIL SU SORUNU OLMAYACAK
HATSU olarak Kırıkhan'da su, kanalizasyon ve altyapı işlerinde toplam 24 bin 495 metre yenileme yaptıklarının altını çizen HBB Başkanı Öntürk, 2 bin 856 metre içme suyu, 6 bin 432 metre atık su hattı yaptıklarını aktardı. Öntürk, ilçede toplam 9 bin 288 arızaya müdahale ettiklerini de kaydetti.
Bu yıl içerisinde Kırıkhan'da eksik kalan hem atık su ve yağmur suyu altyapısı hem de içme suyu altyapılarını ihale edeceklerini dile getiren Başkan Öntürk, Mart ayında atık su ve altyapının ihalesinin yapılacağını, diğerinin de hızlı bir şekilde Nisan ayında devam edeceğini, Kırıkhan'da gelecek 50 yıl içerisinde su sorunu olmayacağını belirtti.
İlçede üretim yapan çiftçilerin kendilerinden kaynaklı olmayan elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntılar yaşadığını kaydeden Öntürk, yaşanan bir saatlik kesinti nedeniyle suyun boşalmasının Kırıkhan'ın bir gününe mal olduğunu hatırlatarak sorunu çözmek adına jeneratörler alınacağını, bunun talimatını da verdiklerini söyledi
KIRIKHAN’DA 181 KİLOMETRE YOL YAPTIK
Türkiye’de bugüne kadar hiçbir belediyenin başaramadığı bir sürede il genelinde 9 ayda bin 504 kilometre yol yaptıklarını ve bunu da çok düşük maliyetlerle gerçekleştirdiklerini ifade eden HBB Başkanı, sadece Kırıkhan’da 181 kilometre yol yaptıklarını dile getirdi.
TİGEM DEV BİR ÜRETİM ÇİFTLİĞİNE DÖNÜŞECEK
Başkan Mehmet Öntürk devraldıkları TİGEM Tesislerini bir üretim çiftliğine dönüştürerek şehrin peyzajında kullanılacak tüm bitki, çiçek ve ağaçların burada yetiştirileceğini söyledi.
Bölgenin kadınlarına ciddi istihdam alanı oluşacağına vurgu yapan Öntürk, “Sadece Hatay'ın ihtiyacını değil, komşu illerin ve belediyelerin de yurt dışının da ihtiyacını karşılayacak bir tesis yapmak için mücadele ediyoruz. Hedefi böyle koyduk. Şehrimizin ciddi gelir elde edeceği şekilde bir planlama yaptık” dedi.
ÇOK AMAÇLI SALONLAR YAPIYORUZ
Öntürk, konuşmasını “Kurtlusoğuksu, Ceylanlı ve Karadurmuşlu mahallelerinde olmak üzere Kırıkhan'a 3 adet çok amaçlı salon yapıyoruz. Salonlar, Hatay'ın her noktasında aynı mimaride olacak. Bunların içerisinde 600 kişilik toplantı salonları olacak. Burada taziye kabul edebilirsiniz, düğün, nişan yapabilirsiniz. İçerisinde mutfak olacak. Kadınların üretim yapacağı bir oda oluşturulacak. Kadınlar boş zamanlarında burada el işi, yemek ve sanat gibi uğraşlarla üretip ekonomiye katkı sunacak. Bir oda da gençlerin olacak, evinde ders çalışamayan gençlerimizin ders çalışabileceği bir alan olacak. Milli eğitimle işbirliği içerisinde hocalar da getireceğiz. Etüt merkezi gibi gençlerimize eğitim verecek. Bir de muhtarlarımızın odası olacak. Bu yıl 29 tanesini yapacağız ve 4 senede verdiğimiz sözü yerine getireceğiz bu dönem il genelinde 100 tane yapmayı hedefliyoruz” sözleriyle noktaladı.
Öntürk, toplantı sonunda muhtarların talep ve ihtiyaçlarının hızla çözümü noktasında ilgili daire başkanlarına talimat verdi.