NARENCİYE ÜRETİCİSİNİN SORUNLARI BAKANLIK GÜNDEMİNDE

Erzin, Dörtyol ve Kırıkhan ilçelerinde narenciye üreticilerinin yaşadığı sorunlar Ankara’da masaya yatırıldı.

TARIM 27.12.2025 14:37:00 0
NARENCİYE ÜRETİCİSİNİN SORUNLARI BAKANLIK GÜNDEMİNDE

Hatay’ın Dörtyol, Erzin, Samandağ ve Arsuz ilçelerinde narenciye üreticilerinin karşı karşıya kaldığı ciddi sorunlar, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya iletildi. Görüşmeye Erzin Ziraat Odası Başkanı Adil Coşkuner ile birlikte Erzin, Dörtyol, Kırıkhan ve Reyhanlı Ziraat Odası başkanları katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, narenciye sektörünün mevcut durumu, üreticilerin yaşadığı ekonomik zorluklar ve çözüm önerileri kapsamlı şekilde ele alındı. Görüşmede özellikle artan üretim maliyetleri, ürünün dalından hale ulaşana kadar geçen süreçte oluşan yüksek giderler, banka borçlarının ertelenmesi ve ihracat destekleri öne çıkan başlıklar oldu.

Toplantıda, narenciye üretim maliyetinin yaklaşık 5 TL seviyesinde olmasına rağmen ürünün dalında 1 TL gibi çok düşük bir fiyata satılmak zorunda kalmasının, üreticiyi ve sektörü sürdürülemez bir noktaya getirdiği vurgulandı. Bu durumun, hem üreticinin gelirini hem de bölge ekonomisini ciddi şekilde olumsuz etkilediği ifade edildi.

2023 yılında yaşanan “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremler, son üç yılda etkili olan kuraklık ve don olayları ile ürünlerin dalında kalması gibi olumsuzluklara rağmen çiftçilerin büyük fedakârlıklarla üretime devam ettiği belirtildi. Ancak gelinen noktada üreticinin dayanma gücünün ciddi ölçüde azaldığı dile getirildi.

Ziraat Odası başkanları tarafından; banka kredilerinin faizsiz olarak ertelenmesi, sulama ve sulamaya bağlı elektrik giderlerinde indirim sağlanması, yakıt ve diğer girdi desteklerinin artırılması, narenciyenin yoğun olarak üretildiği Erzin ve Dörtyol bölgelerinde hal açılması, yaş meyvenin yanı sıra entegre tesislerin kurulmasının desteklenmesi ve dış pazarlara erişimin güçlendirilmesi yönündeki talepler hem sözlü hem de yazılı olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya iletildi.

Görüşme sonunda, Tarım ve Orman Bakanı ve ekibine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür edilirken, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın süreç boyunca gösterdiği ilgi ve destek de memnuniyetle karşılandı. Narenciye üreticisinin ayakta kalabilmesi ve üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için sürecin yakından takip edileceği vurgulandı.

 

TARIM 27.12.2025 14:37:00 0

YENİDEN REFAH’TAN SAADET’E NEZAKET ZİYARETİ

BAŞKAN ÜSTÜN'DEN ESTETİK BİR HAMLE DAHA: KARAAĞAÇ SAHİL YÜRÜYÜŞ YOLU

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NDE HBB’DEN İKİNCİ BAHAR

UKOME, MART AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DÖRTYOL BOTAŞ YENİDEN MÜDÜRLÜK OLDU

HBB’NİN YAĞMURLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

DÖRTYOL İLÇE BAŞKANI YUSUF ÇİÇEK: PLANSIZ ÇALIŞMALAR VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR

MMK METALURJİ’DE SÖZLEŞME SEVİNCİ

DÖRTYOL YÜKSELİŞ KOLEJİ DÖRTYOL KAYMAKAMI MEHMET KEKLİK’İ ZİYARET ETTİ

DÖRTYOL’DA ANLAMLI DOĞUM GÜNÜ ZİYARETİ

ÇOCUK VE GENÇLERİN KORUNMASINA YÖNELİK OKUL ÇEVRELERİ DENETİM UYGULAMASI

HBB İLE HATAY HER YIL AYNI SOFRADA BULUŞUYOR

HBB’NİN HASSA ARITMA TESİSİ PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

OYAK ÇİMENTO’YA KÜRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ONAYI

DÖRTYOL ESNAF ODASI, SEÇİMLERİ 1. KURUL TOPLANTISI BAŞKAN ADAYLARININ KATILIMI İLE YAPILDI

  • Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17