DERİN: “İSKENDERUN HALKININ HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Avukat Hüseyin Derin CHP meclis üyeleri ile birlikte basın açıklamasında bulundu.

SİYASET 18.07.2024 11:05:00 0
DERİN: “İSKENDERUN HALKININ HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

CHP İlçe binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Başkan Derin şu ifadelere yer verdi; “ Öncelikle biliyorsunuz ki 31.03.2024 tarihinde yapılan yerel seçimler neticesinde her ne kadar belediye başkanlığını kazanamasak da belediye meclisinde çoğunluk CHP'dedir. 

Bizler seçim döneminde de söylediğimiz üzere iki dönem AKP'li belediye başkanları tarafından yönetilen İskenderun halkına tüm sorunlarını samimi bir şekilde çözeceğimizi, çözüm odaklı kararlar alacağımızı amacımızın ise kavga değil depremde yıkılan güzel İskenderun'umuzu en hızlı ve en güzel şekilde ayağa kaldırmak ve eski itibarını kazandırmak olduğunu belirtmiştik...

Kıymetli basın mensupları biliyorsunuz; iki dönem AKP tarafından yönetilen İskenderun maalesef hak ettiği değeri görememiş ve iktidar partisi olmasına rağmen İskenderun'umuzu (Hatayımızı) siyasi iktidar TERCİH ETMEMİSTİR. Eğer siyasi iktidar tercih etmiş olsa idi Depremde hayat mücadelesi veren halkımızın depremden buyana geçen 18 ay içerisinde gerek barınma gerek iaşe ve gerekse de ekonomik tedbirleri alır ve halkımızı bu yaşadığı zorlukları ortadan kaldırırdı. Bu zorlukları ortadan kaldırması için de önünde herhangi bir engel yoktu. Ancak üzülerek söylemeliyiz ki, siyasi iktidar tercihini Hatay'dan / İskenderun'dan yana kullanmamış hatta seçim döneminde vaat ettiklerini bile yerine getirmemiştir. Hala İskenderun'da 40 in üzerindeki konteyner kentte 20.000 üzerinde insanımız depremden sonra normallesememis deyim yerinde ise 21 M2 konteyner de hayat mücadelesine devam etmektedir.

Seçim döneminde sayın partili cumhurbaşkanın vicdanımızı sızlatan ikrarı da haklılığımızı teyit etmistir. HATAY'IN MAHSUN BIRAKILDIĞINI ilk ağızdan bizzat partili cumhurbaşkanı söylemiştir. Bu cümleyi seçim döneminde halkımıza hatırlatmıştık.

Ancak hatırlatmakta fayda var ki güzel İskenderunumuzu iki dönemdir AKP yönetmiş olup partili cumhurbaşkanı maalesef AKP'nin yönettiği ilçeleri de görmezden gelmiştir.

Bu kez sayın Mehmet Dönmez seçim döneminde İskenderun'un iki dönemdir AKP tarafindan yönetildiğini bilmesine rağmen İskenderun sahipsiz kaldığını, bakımsız olduğunu ve İskenderun'u ayağa kaldıracağını beliriterek siz değerli seçmenlerden oy istemiştir. Hatta bir konuşmasında masaya yumruğunu masaya vurarak benim arkamda 100.000 İskenderunlu var diyerek İskenderun hak ettiğini Ankara'dan alıp geleceğini dahi soylemistir. 

Bu söylemlere rağmen seçim sonrasında maalesef İskenderun'un yine hak ettiği değeri görmediğini AKP'nin üçüncü dönemi olmasına rağmen yine bakımsız kalacağını üzülerek görmekteyiz. 

Bizler seçim döneminde söylediğimiz gibi İskenderun için taş uzerine taş bırakana teşekkür ettiğimizi belirtiyoruz. İskenderun lehine ne yapılacak ise bunu herhangi bir siyasi düşünce gözetmeksizin İskenderun'u ayağa kaldırmak amacıyla yapacağımızı ve seçim döneminde söz verdiklerimizi yapacağımızı Sayın kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Bu açıklamalar ışığında bu basın açıklamasının neden yapıldığını da belirtmek isteriz. Biliyorsunuz ki Sayın İskenderun Belediye başkanımız Mehmet Dönmez seçim döneminde masaya yumruğunu vurarark alırım dediği desteği Ankara'dan alamamış ve belediyemizin 300.000.000,00TL(üçyüz milyon tl) borçlanması yönünde 03-07-2024 tarihli toplantının 11. gündem maddesi ile muhtelif mahallelerin kaldırım ve yollarının yapılacağını belirtmistir. 

İskenderun CHP meclis Grubu olarak bu maddeye oy birliği ile kabul yönünde karar verilmiştir. Ancak kabul kararından önce gerekli ayrıntılı bilgilendirme yapılmadığı için meclis grubumuzca bu gündem maddesinin yeniden değerlendirilmesi için gündemden çıkarılmasına ve olağanüstü bir toplantı yapılarak bu arada tarafımıza ayrıntılı bilgilendirme yapılmasına karar verilmesi talep etmemiz üzerine 03/07/2024 - 10/07/2024 tarihleri arasında grubumuzca gerekli incelemeler bizzat yapılmış, İlbankyetkilileri ile görüşülmüş, projelendirme yerinde incelenmek sureti ile tespit edilmiş ve maliyet hesabı ayrıntılı olarak hesaplanmıştır. 

Malumunuz olduğu üzere İstanbul seçimlerini Sayın Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanmasına rağmen meclis çoğunluguCumhur ittifakında olması nedeni ile bizzat kullandıkları kelimeyi söylüyorum TOPAL ÖRDEK yaparak yine çalışmasının önüne geçeriz diyenler olmustu. Ama tek amaciİskenderun'a hizmet etmek olan Meclis grubumuz siyasi bir düşünce veya çıkar düşünmeksizin getirilen bu borçlanma yetkisini İskenderun'un bir an evvel ayağa kalkması adına Sayın Mehmet Dönmez'e yetki olarak vermiştir. Meclis grubumuzun farklı bir amacı olsa idi çoğunluğun parti meclis grubumuzda olduğunu ve bu kararın asla çıkarılmayacağını söylememize gerek yoktur sanırım!!!

Ancak bu 300.000.000,00TL borçlanma yetkisi, sınırsız ve kontrolsuz olmadığını siz değerli İskenderun halkına ve basın emekçilerine bildirmek isteriz. Bu borçlanma nedeniyle alınan her kuruşun titizlikle hesabını yapacağımızı, bu borçlanma amacı olan her hizmetin sıkı takipçisi olacağımızı, bu borçlanmanın amacına uygun olarak kullanılmamasının tespiti halinde ise gerekli yasal başvuruların yapılacağını ve bu yetkinin bir daha verilmeyeceğini sayın kamuoyuyla paylaşıyoruz... 

Yine bilindiği üzere 04-06-2024 Tarihli toplantının 13.gündem maddesi ile Pirireis Mahallesindeki Millet parkında bulunan ve faaliyette olmayan sosyal tesis binasının Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İskenderun Belediyesi arasında kütüphane olarak kullanılması konusunda protokol yapılması için yetki talep edilmiştir. Ancak bu gündem maddesine ilişkin olarak da meclis grubumuza ayrıntılı bilgi verilmemiş ve protokol hükümleri tarafımıza bildirilmemiştir. Bu nedenle bu gündem maddesinin de yeniden değerlendirilmesini talep etmiştik.

Bunun üzerine meclis grubumuzca belediye bürokratları ile görüşme yapılarak yapılacak protokol konusunda araştırmalar yapılmıştır. Daha sonra ilçe kütüphane müdürü ile görüşülmüş ve görüşmede söz konusu tesisin kütüphane ve ders çalışma alanı olarak kullanılacağı bu konuda kendilerine yoğun bir talebin olduğu belirtilmiştir. Evlerinde ayrı odası ve çalışma masası olmayan gençlerden taleplerin olduğu belirtilmiştir. Yapılacak protokole alt kira ve devir yasağı eklenerek söz konusu taşınmazın sadece kütüphane olarak kullanılması garantiye alınmıştır. Gelen talepler göz önüne alınarak yapılan incelemeler sonucunda şehrimizde böyle bir talebin olduğu konusuna kanaat getirildiğinden 07-06-2024 tarihli meclis toplantısında başkana yetki verilmiştir. Protokol ise avukat olan meclis üyelerimiz tarafından revize edilmiş olup bu maddenin de kabulü yönünde karar verilmiştir. 

Sayın kamuoyu bilmelidir ki, araştırma yapmadan oldu-bittiyegetirilerek gelen gündem maddelerinin hiçbiri tarafımızca kabul edilmeyecektir. Gerekli araştırma yapılması halinde gerçekten İskenderun halkının yararına olacağını düşündüğümüz her madde ise tarafımızca kabul edilecek ve gerekli denetimler kontroller sıkı bir şekilde yapılacaktır.

Ayrıca Muradiye mahallesi, Barıştepe mahallesi ve Dumlupınar mahallesini olumsuz yönde etkileyen ve çevre kirliliği ve ses kirliliğine sebep olan, deprem sonrasında kontrolsüz ve denetimsiz şekilde faaliyet sürdüren hurdacılar ile ilgili de meclis grubumuzun teklifi üzerine gerekli komisyon oluşturulmuş ve çalışmalar başlatılmıştır. Bu komisyonda raporlama yapılması halinde bu raporu kamuoyuyla paylaşacağımızı ve raporda belirtilen maddelerin titizlikle yerine getirilmesi husunda tüm kararları alacağımızı bildiriyoruz. Bu mahallelerimiz olumsuz etkileyen bu sorunların çözümünün de takipçisi olduğumuzu bildiriyoruz.

Yine Akçay Mahallesi , Modern Evler mahallesi, Sakarya mahalleri gibi birçok mahalleyi olumsuz etkileyen, kontrolsuzluk ve denetimsizlik nedeniyle gerek çevre kirliliğine, gerek gürültü kirliliğine ve gerekse de patlatılan dinamitler nedeniyle depremin travmasını sürekli hatırlatan sarsıntılara sebep olan taş ocakları hakkında da gerekli çalışma yapılacak ve neticeleri siz değerli halkımız ile paylaşacağımızı belirtiyoruz.

Şehrimizde sinek ve haşerelere karşı yeterli tedbir halen alınmamıştır. Ayrıca kış gelmeden İskenderun altyapısının tamamıyla gözden geçirilmesi, pis su ve yağmur suyu giderlerinin arızasısın tamamen bitirilmesine müteakip kaldırım ve yolların yapılması gerekmektedir. Bu işlerin bir an evvel yapılması konusunda gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca Sayın Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'den 45 mahalleye eşit hizmet etmesini bekliyoruz. 45 mahalleye eşit hizmet gittiği hususu da yine grubumuzca sıkı şekilde takip edilecektir. 

Aynı zamanda seçim döneminde sayın Lütfü Savaş başkanımızın bizzat yerinde denetim yaparak tüm otogar esnafının ortak fikrini alarak, şehrimize daha düzgün daha düzenli ve günümüz şartlarına uygun yeni bir otogar yerini öncelikle yerinde yapılması, yerinde yapılmaması halinde İskenderun Arsuz ve Belen ilçelerinin ortak noktasında, çevre yolunun kenarında olan ve ulaşım kolaylığı bulunan bu sebeple İskenderun İlçesinde trafik kirliliğine ve yoğunluğuna sebebiyet vermeyecek, Anemon otelinin alt tarafında yapılması yönünde kamuoyunnun görüşünü alarak hazırladığı otogar yerinin maalesef üzülerek söylüyoruz ki HBB meclis toplantısında Düğünyurdu mevkiine yapılmasına yönelik karar alınmıştır. İş bu karar İskenderun halkımızın fikri alınmadan, otogar esnafının görüşüne başvurmaksızın ve ulaşım kolaylığı dikkate alınmaksızın oldu-bittiye getirilmek sureti ile alındığını ve bu karara karşı meclis grubumuzun muhalefet şerhi koyduğumuzu da belirtmek isteriz. HBB'nin bir an evvel bu yanlıştan dönmesini ve herkes için kolaylıkla ulaşılabilecek ortak akla uygun belirlenen yerin otogar alanı olmasına karar verilmesini talep ediyoruz, aksi halde tüm direnişimizi göstereceğimizi, tüm eylemlerde bulunulacağımızı ve kararın iptali için tüm yasal yollara basvurulacağını da belirtiyoruz.

Meclis gurubumuzun bu kadar hassasiyetle yaklaştığı bir durum karşısında usul haline gelen ve tüm İlçe başkanları, Meclis Üyelerinin daveti ile yapılacak olacak 5 temmuzkutlamalarına belediye başkanlığınca davet edilmememizi, yine kutlamaların oldu bittiye getirilerek fikrimizin sorulmamasını da kınadığımızı belirtmek isteriz. Bu nedenle davet edilmediğimiz bu kutlamalara iştirak etmediğinizi kamuoyunda farklı yorumların yapıldığını ancak işin özünün bu olduğunu da belirtiyoruz.

Biz İskenderun CHP olarak ve meclis çoğunluğun bizde olduğunun getirdiği sorumluluğu en iyi şekilde anlayarak ve HATAYI İSKENDERUNU MAHSUN BIRAKANLARA KARŞI İSKENDERUN'u sahipsiz olmadığını, sorunların ortak akıl ve mantık ile bilimsel olarak çözüleceğini, bu amaçla herhangi bir çıkar veya topal ördek düşüncesi olmaksızın kalıcı olarak çözeceğimizi bu husuta İskenderun halkının hakkını sonuna kadar savunacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”


SİYASET 18.07.2024 11:05:00 0

HBB'NİN ASFALT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

TÜRKİYE MÜNAZARA LİGİ İLÇE VE İL FİNALLERİ İSKENDERUN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İSKENDERUN KÖRFEZ MUSİKİ DERNEĞİ YENİ SEZONA HIZLI BAŞLADI

İGC’DEN BAŞKAN DÖMEZ!E PLAKET

DEPREMDE HASAR GÖREN ALTYAPI HATLARI YENİLENİYOR

HBB’DEN ÜCRETSİZ POMEM VE BESYO HAZIRLIK KURSU

HATAY HAVAALANI YOLU TRAFİĞE AÇILDI!

DENİZCİLER’DE KAZA; 8 YARALI

ZABITADAN RUHSATSIZ İŞLETMEYE BASKIN

HBB SU SORUNLARINI BİTİRMEKTE KARARLI

REFÜJLER BÜYÜKŞEHİR HAVASINA GİRİYOR

MEZARLIKLARDA TEMİZLİK VE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI

ÖNTÜRK: HATAY'IN EVLATLARINA DEĞER

DÖRTYOL’DA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ 1’İ KADIN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

DÖRTYOL’DA OTOYOL JANDARMA KOMUTANLIĞI AÇILDI

  • Cuma 24.1 ° / 13 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Pazar 23.8 ° / 10.6 ° Güneşli
Dörtyol nöbetçi eczaneleri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 8 7 0 1 16 22
2.Samsunspor 8 6 2 0 7 18
3.Beşiktaş 7 5 0 2 10 17
4.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 8 3 2 3 3 12
8.Konyaspor 8 3 3 2 -1 11
9.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
10.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
11.Alanyaspor 8 2 3 3 -3 9
12.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 7 1 4 2 -4 5
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1