Dörtyol Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf Büro alanı öğrencileri Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasına bir eğitim gezisi düzenledi.
Öğrencileri ağırlayan oda başkanı Ercan Yıldırım Dörtyol'un ekonomik yapısını, Türkiye de vergi be işletme büyüklüğü açısından 14 şirketin odaya bağlı şirketler olduğunu söyledi.
Ayrıca demir ve çelik üretiminin % 30'u ile Narenciye üretiminin %36' sının Dörtyol da gerçekleştiğinin belirtti. Daha sonra oda görevlisi Çağlar Çetin odanın tüm birimlerini gezdirerek bilgi verdi.
Yurt dışına ihracat yapan firmalara danışmanlık yapıldığını, isteyen gençlere ve ihracat yapan firmalara ücretsiz eğitim vereceklerini ifade etti.
Büro alanı olarak arşiv odası, yönetim yerleri ve konferans salonları hakkında da öğrencilere bilgi verildi.
Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dörtyol Ticaret Sanayi Odası işbirliğinde 2023 yılında kurulan Dörtyol bilişim ve teknoloji atölyesinde robotik kodlama Arduino ve sitem eğitimleri yanı sıra zeka oyunları ve temel düzey bilgisayar eğitimleri verilmektedir ilkokul 1 sınıftan 12 sınıfa kadar öğrenci kabul eden Merkez tamamen ücretsiz ve Ticaret Sanayi Odası sponsorluğunda alanında uzman bilgisayar mühendislerinin eğitmenliğinde çalışmalarına devam etmektedir şimdiye kadar bin öğrenci eğitim aldığı merkezde yeni dönem Bir hafta önce başlamış olup Şu an 300 öğrenci haftanın 7 günü Her bir öğrenci haftada 2'şer gün olmak toplamda Haftada 8 saat olmak üzere eğitim almaktadır kurumumuzu ziyaret eden Dörtyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine kurum çalışmaları hakkında Ticaret ve Sanayi Odası bilişim ve teknolojileri atölyesi koordinatörleri İbrahim Halil kocaman ve Harun uzun tarafından bilgiler verilmiştir.
Ayrıca oda yönetimi okulumuz öğrencilerine 20 kişilik bir kurs sözü vermişlerdir.
Uğur Kantekin öğrencilere hitaben: Ülkemiz olarak Bilim ve Teknoloji Ar-Ge çalışmalarına ve teknoloji yoğun ürünlerin üretimine daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Çağdaş, güçlü bağımsız ve mutlu TÜRKİYE için bu zorunludur.
Sanayilerimizde “High Tech” ve bilgi teknolojileri uygulamaları ile üretimden en yüksek geliri ve katma değeri sağlayabileceğiz. (Micro chip, süper iletkenler, kompozit malzemeler, optik cihazlar, tıbbi cihazlar, elektronik cihazlar, navigasyon cihazları, bilgisayar cihazları, süper hızlı trenler… vb. gibi üretimleri yapılmalıdır.
Ayrıca “Space Tech.” üretimlerimiz ile biz de artık yayın uydusu, meteoroloji uydusu, GPS uydusu, AR-GE uydusu vb. gibi uydular yapabileceğiz ve artan nüfusumuza rağmen eğitim sistemimizin modernizasyonu neticesi GSMH’mizi ve fert başına düşen milli gelirimizi sürekli olarak artırabileceğiz.
Biz bölge olarak narenciye bölgesiyiz ama 1 yıl boyunca masraf ederek ürettiğimz bir gemi mandalin verip 1 valiz cep telefonu alıyoruz. Yine bölgemiz demir ve çelik üretiminde ön sırada ama tonlarca demir üretip 1 tane uçak alıyoruz. Artık robotlar ve yapay zeka dönemi başladı. Bizim de acil olarak bu gelişen teknolojiye ayak uydurmamız lazım. Bu amaçla Ticaret ve Sanayi odasının yaptığı robotlama ve bilgisayar teknolojisinin kullanımı amaçlı ücretsiz kurslar açması çok önemli ve yerinde bir çalışma olmuştur. Bu işi yapan oda ve öğretmen arkadaşları kutluyorum dedi.