Tarih: 18.10.2024 10:00

BEDELLİ ERLER YEMİN ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’nda bedelli askerlikte zorunlu olan 21 günlük eğitimi tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi.

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanan erlerin yemin törenine 2’nci Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanımız Tuğamiral Ali Yılancı, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı M.Emin Ünalan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Onur Emir, GÜÇSİAD Hatay İl Başkanı Sabahattin Uygun, askeri erkan ve asker aileleri katıldı.

Bedelli erler için icra edilen yemin törenine katılan bahriyeli askerlerin ve çeşitli yörelerden kente gelen ailelerinin gurur ve mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Törene katılan protokol üyeleri ile komutanlar, kutsal bir vazife olarak vatani görevini ifa eden Mehmetçikleri tebrik etti. Yemin töreninde, acemilik eğitimini tamamlayan erler, yemin ederek sancak geçiş töreni gerçekleştirdi. Törende üstün başarı gösteren askerlere, başarı belgesi takdim edildi. Yemin töreninin ardından, askerler, aileleri ile hasret giderdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —