Tarih: 13.09.2024 09:55

AYSU KOÇAK ANKARA GÜZEL SANATLAR MÜZİK İLKOKULUNU KAZANDI

Facebook Twitter Linked-in

Ankara'da 10 Ocak 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite yerleşkesinde temelleri atılan Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokuluna 2024-2025 eğitim öğretim yılında müzik yeteneğine göre öğrenci kabulü yapıldı.

İlçemizin iki değerli eğitimcisi Aydın ve Ayşe Koçak’ın 7 yaşındaki kızları Aysu Koçak Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu kabul sınavlarında iyi bir derece elde ederek sınırlı sayıdaki kontenjana asil listeden yerleştirilmeyi başardı. 

Sesli duyuş, melodi, ritim tekrarı ve adayın hazırladığı bir şarkıyı söylemesinden oluşan birinci aşamayı başarılı bir şekilde tamamlayan Aysu Koçak, ikinci aşamada enstrüman komisyonunun karşısına çıktı. Bu aşamada, genel motor becerileri ve enstrümanlara olan fiziksel uyumu da değerlendirildi. 

Zorunlu olmamasına rağmen Aysu Koçak ikinci aşamada keman ile bir şarkıyı seslendirdi. Her çalgı için birden fazla jüri karşısına çıkan Aysu Koçak ayrıca PDR görüşmesi ve Metropolitan Okul Olgunluğu Testlerini de başarıyla geçmeyi başardı. 

150 öğrencinin başvuru yaptığı ilkokul için 85, 413 öğrencinin başvurduğu ortaokul için ise 210 öğrenci, bakanlığın yayımladığı kılavuz doğrultusunda sınava alındı. 

İlkokulda 85 öğrenci arasından 50 puan ve üzeri alan 49 öğrenci için sıralama yapılırken, 30 öğrenci kesin kayıt, 19 öğrenci yedek kayıt hakkı kazandı.

Öğrencimiz Aysu Koçak’a başarılar dilerken, eğitimci olan Aydın ve Ayşe Koçak’ı da evladımızın yetenekleri doğrultusunda eğitim alması için ortaya koydukları çabadan ötürü tebrik ediyoruz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —