Harbiye'de yoğun ilgiyle sahnelenen "Nazım" oyunu, bu kez Samandağ'da Samandağ Belediyesi'nin katkılarıyla Samandağ halkıyla buluştu. Suphi Güzey Çok Amaçlı Salon'da sahnelenen oyunda salon tıklım tıklım dolarken, izleyicilerin ilgisi ve coşkusu sahneye taşan bir enerji yarattı.
Gökhan Altunöz'ün yazıp yönettiği oyun, Türk edebiyatının evrensel şairi Nazım Hikmet'in yaşamı, mücadelesi ve aşkları üzerinden özgürlük, barış ve insan sevgisi temalarını sahneye taşıyor. Büyük ustanın dizeleri ve yaşam öyküsünden yola çıkan oyun, izleyicilere hem edebiyatla hem de tiyatronun iyileştirici gücüyle buluşma fırsatı sundu.
Oyunda Merve Alvanoğlu, Tanya Kubbe, Ceylan Susam, Serap Sema Öztürk, Yağmur Subari, Bilgen Nevruz, Diren Samsun, Fatih Nevruz, Mert Halbutoğulları ve Diren Durgun sahnedeki performanslarıyla izleyiciden büyük alkış topladı. Oyunun ses ve ışık düzeninde ise Süleyman Arslan görev aldı.
Oyun öncesinde söz alan Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Eryılmaz, ekibe teşekkür ederek başarılar diledi. Samandağ Belediyesi olarak kültür ve sanat çalışmalarına hızla devam edeceklerini ifade etti.
Oyun sonunda Epik Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Gökhan Altunöz, şunları söyledi:
"Teşekkürler Samandağ. Teşekkürler Samandağ Belediyesi. Deprem felaketinden sonra Samandağ'daki ilk buluşmamız olma özelliği ile bizim için ayrı bir yeri olan bir oyun. Emeği geçen tüm ekibimize, sahnede bizimle olan oyuncularımıza, salonu her zamanki gibi tıka basa dolduran siz değerli izleyicilere, bizi sizlerle buluşturan Samandağ Belediyesi'ne ve buna vesile olan Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Adnan Eryılmaz'a yürekten teşekkür ediyoruz. Ne demiştik, tiyatro iyileştirir şiarıyla çıktığımız bu yolda mahalle mahalle, semt semt sizlerle buluşmaya devam edeceğiz."
Epik Sanat Tiyatrosu, Hatay'ın mahalle mahalle, semt semt her köşesinde seyircisiyle buluşmayı sürdürecek.